98 blaser stuck in 4wd

read recent treads on this done all of the above. disconnect battery ect.. i tried changing the TCCM that did not work...fuse is good...all connections are good...already replace 4wd vacuum actuator 1 monht ago
replace 3 line vacuum switch on trans fer case becuse it stuck open and got fluid up to the vacuum diaphram which caused it to fail.. this is a new thing. 4wd high works going into 4wd low and back fine.. no codes when i depress the 2wd button it clicks at the tccm and at the transfer case.but goes back to 4wd...i am thinking the encoder motor is bad it has a halleffect in the motor that encodes the position of the motor via 2wd 4wd high 4wd low. i do not think this is working... am i on the right track??
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
snipped-for-privacy@aol.com wrote:

Pull the encoder and test it.
--
Steve W.
Near Cooperstown, New York
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

repaired... the actaul encoder motor itself is fine .but the the plastic part that bolts onto the motor is corroted and it pulled away from motor about 1/4" which pulls the halleffect awahy from spline so computer cannot see what poaition it is in , so it defaulted back to last setting. so the new encoder motor assembly repaired it thanks
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
snipped-for-privacy@aol.com wrote:

Good. I have seen a couple of the motors fail in strange ways.
--
Steve W.
Near Cooperstown, New York
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.