Service 4 wheel drive light

Hello everyone
99 GMC K1500 Z71 extended cab 4X4
My service 4 wheel drive light comes on very randomly, sometimes a couple of times a month to once every couple of months, everything seems to be fine with the transfer case, it goes in and out of 4 wheel drive fine, I've changed the oil when it was supposed to be changed, I engage 4 wheel drive once a month to ensure the seals don't dry out etc
When I shut the truck off and restart it, the light goes out and stays out until the next time if feels like coming on
Any ideas?
Thanks in advance Brian
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

If you have the 99 "new body style",
problem could be cold solder joints the dash 4 button 4x4 buttons.
Resolder/remove switch or buy a new 4 button dash switch. Cold solder/bad contact
joints on 99-00-01 4x4 dash is a known Chev/GM problem.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Yes, 99 new body style
I'll check the switch out.............THANKS AGAIN!

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
wrote:

It could be switch itself too. Those switches seem to have a fairly good failure rate as well. Push-n-Pray it works 4x4 drive was not a very good idea to begin with in my book. ----------------- TheSnoMan.com
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
on Friday 14 September 2007 04:34 am, someone posing as SnoMan took a rock and etched into the cave:

why?
It made for fun times when the actuator would suddenly sieze and drop my Jimmy into 4x4 Hi while on the freeway.
:P
--
www.perfectreign.com

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
On Fri, 14 Sep 2007 08:32:41 -0700, PerfectReign

And even more fun when it will not go into 4x4 at all or is stuck in 4lo 100 miles from home. ----------------- TheSnoMan.com
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
on Friday 14 September 2007 08:45 am, someone posing as SnoMan took a rock and etched into the cave:

That - fortunately - never happened. Though the 4wd system did have it's moments. :P
--
www.perfectreign.com

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.