starting problem

i have a 93 gmc sierra Z71 4x4 5.7L pickup, when i start it for the first time of the day, it fires up for about 5 seconds then quits, i then
turn the key off ,then back to the postion just before the starter kicks in so i can hear the fuel pump start pumping with pressure, then continue turn the key to initiate the starter.
the same thing happens, i redue the steps again and once it starts i'll race the engine and alls fine.
today during the day it quit at a red light, but started right away, i replaced the fuel pump a few years ago with a NAPA fuel pump.
i'm thinking its mt fuel injectors, could this be the problem and could there be any othere problem areas?
my truck has EFI electronis feul injection , two injectors just above the thottle body.
napa wants $158 each, i can only imagine what GM wants, and autozone want $58 each. i usually go with GM or napa. any help would be greatly appreciated thank you
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
wrote:

Cold start mixture is basically set by ECTS and MAP sensors. You might check these before you start replacing injectors. ----------------- TheSnoMan.com
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.