Timing with a MSD ignition box

Hey guys Well I was busy this summer, Pulled the 327 and Transmission out of the vette Finally got the tranny rebuilt and Put an MSD 6AL ignition box,
blaster 2 coil and wires . Anyone who remembers my last posts will know I've always felt I had a timing issue with this car. (hard to start when cold and would lope when hot trying to start it ) So while the motor was out I put in new timing gears and a chain..... fast forward to this weekend connect the battery fresh gas..car fired right up (hot cold..dosent matter fires right up first time every ime )
All the Info I've seen on the MSD website about timing says set it to the manufactures specs. Right now I have it. with the VAC adv plugged @ 16* and all in @ about 22-24* (its off the scale im taking a guess) @ 3000 rpm. With the vac adv connected its way off the scale but id say 30-32* @3000. It still feels very hesitent to me the throttle responce is very slow
Please if you would what's the timing suposed to be for a stock 68 327 any one have any other Info? should I time it differently with the aftermarket Ignition box I still have the stock distributor with an MSD cap to connect the coil
Thanks again Guys and Girls ....its good to be back
begin 666 thumbup.gif M1TE&.#EA(0`/`)$``%G_R/___P```/___R'Y! $```,`+ `````A``\`0 )G MG"V9QZ?=!! AT'JE&!+XGX +-WF:.44F!'5*F#K=-#_,_(&MSI+O']J0<B*> MQE)!:A!$FD@8>?5D0!9,9.7U7#67:K5MBJ%=H/"(Q&!2N)QKA;ZDE^V2$\Q- /PLY$KA;1-A)5!#90```[ ` end
begin 666 mad.gif M1TE&.#EA#P`/`-4_`/_XH=++?M7/@.;?BO'JD=_8AO_[Q__WG?_\U?_XI\?! M=__YL?_\W/_\V?_YM?_ZO<[(?-W6A,.]=?_WF__[TOKRELK#>?_XHO_YL/_[ MRO_XJ_OSEN':A__XI<O%>O3MD__ZP/_ZPO[VF/_WF?_\V/_[R?_[QO_ZO/_X MJL*\=>_HD/_YM/OSE^KCC.GBC-3-?__\T_;ND^CAB__XH_'ID-G2@OWUF/_[ MSOCPE=[7A>/<B/_\W?_XJ,&[= ```*2DI"'Y! $``#\`+ `````/``\```:3MP)]0Z"L6A\A?D4&B9$!'I(^Q\R%N)A\FX1OZ2(T&PF?PK7B'2E=)@15#/D=Q M0^B2,Z4B!L7U$60<10\/)PX:``<3+#0#$0)%"PL8&A<3(S8Q+A$!'D4=,Q<` M1D4%`0HI12(5.#X?!"HM.3X2/3UV*CX#.@6.%K:V1 ,%-2\0%K2UP$0"$ K) .R6M>/L^VT4FCUC]!`#L` ` end
begin 666 biggrin.gif M1TE&.#EA#P`/`-4M`/_ZN__XI__[SO_XG__\W/_[RO_[Q__[TM7/@/'JD?_Y ML/_\V?_\U>[GC__XI?_YL<[(?.CAB__WG>':A^;?BO_ZO__XJOOSE]_8AO_\ MW?_[T?_XJ__\V/_[QO_[R__ZO?_ZP/_\V_[VF/_ZQ?_[R<O%>OKREO_\U\*\ M=<&[=-_?W____P```*2DI `````````````````````````````````````` M`````````````````````````````````"'Y! $``"T`+ `````/``\```9X MP)90R"H6A\A6D< Y%$!')(N0"3$$'8 BP!JR3HNBP% I2DQ=Y8&E\; `K,V
` end
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
YouJamie wrote:

fighting itself until it gets to higher rpm. Try setting it at 4 degrees btdc at idle with the vacuum advance plugged. http://tinyurl.com/lfybv
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
thanks ..WayneC thats the info I needed...Im not to sure where I got 16 from....Ill bring it way down and start from there. I dont know much about this motor..But im assuming its fairly stock

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.