Dakota wipers went out

I have a 1990 Dakota SE, 4 cyl, 2.5L, 5 sp OD and the wipers just quit. It pumps washer fluid and the wiper motor SOUNDS like it's running but no wiper action. Has the motor seized up somehow or is there something
loose between motor and wipers? Thanks for any helpful input!
Karl
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

There's a plastic bushing that attaches the motor to the linkage, it's worn out. New ones are less than ten bucks at the dealer. For me, the bushings seem to have a 10~15 year life span. If yours is original, you've done well.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
BigIronRam wrote:

Thank you, kind sir, for your response! It sounds like you may have nailed it (since motor is humming and all). Hope I don't sound like an absolute dummy here but I've never dealt with such a problem before so I'll just ask: How do I locate the offending plastic bushing? Behind firewall somewhere? Under wiper arm? Or...?
Karl
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Just pull the motor, no need to disconnect the wiring, you'll find it's not connected to the linkage. If you look through the cowl you should see the linkage just laying there. .
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.