I need help with my 86 dodge 4x4...Please

About three months ago, my 86 dodge pickup with a 318, 4 barrel died and would not start. Eventually I installed a points distributor and now it will start, run and idle with an occasional hesitation. When I try to
drive it, it will go for a few seconds and then want to die. I have to give it a lot of gas to prevent this from happening and then it will go again for a few seconds and then it repeats. It is almost as if it is driving down the road bucking but not quite that bad. My first question is if it has something to do with the new distributor, if possibly it is just not compatible or I didn't know something that I needed to when installing it. In the past 6 months, the following have been replaced: Battery, coil, all grounds, distributor, fuel pump, fuel filter, carb, plugs, wires, cap, rotor, and computer. I have checked out the fuel lines for leaks and loose air hoses but found nothing out of place. Also, the motor has been timed well (it will sit and idle very nicely for a couple minutes before a quick hic-up) I think that something is bogging the motor down (getting a bad air/gas mix) every few seconds and it is barley noticeable when idyling but significantly increases when giving gas and trying to go down the road. I am going crazy and really need this truck to work. I think that this is probably a relatively simple, stupid little problem that i am overlooking and I need some advice please. thank you
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
What carb? Thermoquad or the more likely Quadrajet? Did you mess with the airdoor settings on either one? Is the choke working properly? Does it do this only when cold? Is it worse or better when the engine is cold/warmed up?
Did you install a single ballast resistor with the points distributor? Did you use a external ballast coil? What did you set the points at? Why did you put in ancient technology in place of a very good electronic distributor?
How many miles? Over 90K and you need to probably replace the timing chain.
Does the engine get fully warmed up when driven? Is the thermostat working? the heat riser valve? Is the electric choke hooked up and working?
Budd
cfay wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.