2000 Windstar rear fan blower problem

The blower fan for the rear air stopped working suddenly one day. No bad noises or such.Checked the fuses under the dash and all are fine. When trying to turn it on at the front control panel or the rear
control panel, you can hear the relays clicking in the back. One time the blower suddenly turned on and all controls worked fine for a couple of days. Now have nothing again. It is might cold here right now and rear air is pretty important. (1.2 degrees farheneit!)
My question is what is the most common cause of this problem? Where would be a good place to start troubleshooting? I figure the most likely causes are relays (there is 4 near the rear blower motor) wiring, and switches. How can I narrow this down quickly, so we aren't freezing trying to fix it too? ;)
Thanks in advance!
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

have to actually get near the motor. 12v test lite. also look for a resistor/cutout assy in the plenum/duct. That is the speed resistor assy for the motor, unless it is continuously variable, not just multi speed.
If the lead to motor has 12v on it, rap the motor.. could be brushes.
--
Yeh, I'm a Krusty old Geezer, putting up with my 'smartass' is the price
you pay..DEAL with it!
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.