88 merc col/park 5.0 starts then dies?

i have a 88 mercury colony park wagon.it has a 5.0 v8 with auto. 60.000 original mile's ( documented ) it ran great.... and then one day out of no where
it it started losing power and shuddering. i just made it back to my driveway ( thank god ) and died. now it wont stay started for more the 1-2 seconds, it has fuel pressure ( checked the line ) it has spark ( checked the coil ) it sounds like it wants to stay started but it die's ? any and all help would be greatly appreciated ! i just dont know what else to check ? thank's.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
does it run with the gas pedal down and die at idle?? if so the idle air controller is bad

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
where is the map sensor ? the idle air controller ? and the fuel pressure regulator ? i have no idea where they are i would appreciate some more help thanks.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I know that the map sensor is usually on the right side finderwell (above the right tire) and its a box that has a bunch of wires going to it and one rubber hose going to the throttle body for vaccum.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
TFI module (at distributor).
"abomb69(zerozero)"@comcast.net wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
If it has no power at full throttle when in gear, and it dies check the MAP sensor on that car.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
opined in

Fuel squirting from the line does not mean fuel pressure is good.
Besides the MAP sensor, a likely suspect for the symptom is the fuel pressure regulator. The typical test is to remove the vac line to manifold and see if it has fuel in it. If it does, it's bad. If it doesnt it still could be bad.
After 15 years, just install a new one.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.