Focus RPM > 4000 problem

I have a 2000 Focus with automatic transmission and Zetec engine. When the engine is hot everything seems fine till it reaches 4000 RPM at this point the engine will loose power, and for want of a better word it
will 'hunt' and will not exceed 4000 RPM. When the engine is cold it runs fine and will go up to 5500 RPM +. On advise from a newsgroup participant I have had the car into the garage and hooked up to the computer, no fault codes. The mechanic changed the fuel filter, still the same, he then did a fuel pressure test pressure it was OK, next he did a flow test and said it was low, and could be the problem, I have a little problem with the flow problem as the car runs good when cold and at $600. to install a new pump I would like to have a little more assurance that the pump is the problem, or who knows where this may end. Any help would be appreciated. Thanks.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

A failing-when hot cam sensor will give the symtoms you mention.
Tim..
--
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com ).
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I hate to be critical but 5,500 rpm on a cold engine! That can be pretty destructive. Good luck. jor

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.