01 Sunfire starting issues

Hey guys,
I woke up this morning to find that my car wouldn't start. The lights and symbols in my dash were turning on and of in a way I had never seen
before and my motor was making a very strange sound. The sound was coming from the front of the engine near the cooling fan and it sounded alomost like an impact wrench. I could see the starter down there so I'm assuming that is probably the problem. I also noticed in the last few start ups that there was a brief squeeling noise while starting the car up. Any help would be much appreciated.
Thanks,
~G
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Probably the battery...

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
The squealing sound seems to indicate fan belt problems maybe thus possibly causing no alternator charge to battery. Check condition of belt. Replace or tighten. It might not even be there anymore , who knows. You could of been just going on battery alone.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
snipped-for-privacy@gmail.com wrote:

Sounds like a dead battery.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.