temp gauge

    hi all, have '95 lumina car that has temp gauge stuck in hot zone; 'hot' light also on, though the car is not overheated. it has
been suggested that i have a bad 'temp sending unit'. any thoughts, ideas appreciated...thanx
pax, h2
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Either that or the wire has gotten pinched under a cover or something else is causing a direct ground. Unplug the wire at the temp sender and if the light goes out and the gauge returns to cold then replace the sender. If not then follow the wire along as far as you can looking for a pinch or the insulation burned or chafed off causing a ground.
Since both the light and the gauge are effected the problem is common to both and not a bad gauge.
-- Mike.................................................... "Opportunities are spawned from crisis"
hi all, have '95 lumina car that has temp gauge stuck in hot zone; 'hot' light also on, though the car is not overheated. it has been suggested that i have a bad 'temp sending unit'. any thoughts, ideas appreciated...thanx
pax, h2
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
On Sun, 16 Nov 2003 12:44:20 GMT, "Rufus T. Firefly"

hi, thanx i'll try that
pax, h2
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.