AM radio reception in a 2006

I just got a new 06' Civic and love it so far but have found that the AM radio reception is TERRIBLE TO NON EXSISTANT. Before you ask WTF are you doing listening to AM, lets say I like talk radio.
Are all yours the same or is mine screwed up???
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Pablo wrote:

---------------------
I'm guessing the '06 Civic doesn't have an antenna that retracts inside the front pillar like my CR-V does? My reception is so good that I have to retract the antenna a lot or it will memorize in every station in North America when I do the 'auto-program' trick.
'Curly'
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
On Tue, 07 Feb 2006 13:09:57 -0700, "'Curly Q. Links'"

Generally, AM doesn't use the external antenna. At least the sony unit in my civic will pick up AM just fine without the antenna

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
"Pablo" wrote

Regardless what anyone says, the AM reception in these radios should not be non-existent or even terrible. I suspect something, like the antenna, is not hooked up correctly in yours. Of course, I could be wrong. Have the dealer look at it -- it's all under warranty. I'm on my 4th Honda and have had no trouble receiving AM stations, including distant ones both day and night, in any of them. This includes my '04 Accord with the antenna in the window.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I actually get decent AM radio reception here in Oregon on my 06 Civic.
Nicholas
Pablo wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I'm going to take it in on Friday to see what they have to say...Let you know what happens...Pablo
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
The 06 Civic I drove today had better am reception than the other cars I have driver of many makes. Rocky

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Your problem could be as simple as the antenna sub-feeder lead is not secured to the main antenna lead.
Also; metallic tint applied to the rear windshield will cause this problem, as will a damaged antenna grid line. Usually caused by tint application or aggressive cleaning of the rear glass.
Otherwise take the car back to the dealer and have them fix it under warranty.
Pablo wrote:

-- Tp,
-------- __o ----- -\<. -------- __o --- ( )/ ( ) ---- -\<. -------------------- ( )/ ( ) -----------------------------------------
No Lawsuit Ever Fixed A Moron...
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.