Auto Trans 2000Civic SI low load shift not smooth

In Jan 2005 I bought a CivicSI 2000 w/D16Y8 engine code with 187,000 km. When I start cold and accelerate slowly (below 3000 rpm), and low load, (by that I mean
I try to slowly ease into 2nd & 3rd), I experience a slight jump or jerk when trans shifts from 1st to 2nd, and 2nd to 3rd. After about 5 to 10 minutes it is much smoother most of the time, but not always. It hasn't gotten worse in 4 the months I've been aware if it. If I accelerate harder at cold start, it seems to shift smoother. A tech at the local dealer drove it after it warmed and couldn't see the problem. I have replaced the ATF with the Honda Trans fluid once and no improvement. I have checked (w/oscilloscope &/or meter) the MAP sensor, Temp Sensor, & TPS, all seem to change smoothly. (The MAP voltage reads 1.09 V at cold idle.) I checked the PCV valve (seemed clogged) cleaned and replaced, but no change. I've changed oil & air filters with no improvement. I don't want to believe that the trans is going bad but maybe that's all I can expect. Any ideas?
--
Dave Austin
------------------------------------------------------------------------
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.