no power to starter

i have a 87 honda accord and i am not getting any power to the starter solenoid. all my dash lights are on but when i try to start it the lights go off. i am getting power to the ign. switch when
i try to start it i have power in to the switch but none out. i tryed another switch but it did the same thang. what else could i try. thank you.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
kalley wrote:

Are you sure that you measured both sides of the switch with the ignition turned to start? It could be that your solenoid is shorting things out: when things are shorted, you will also not see voltage on the solenoid (or on the other side of the switch, for that matter).
Disconnect the wire to the solenoid and see if you see 12V there when starting. If so, check your solenoid.
Remco
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

A quick test: Turn the dome light on. Crank starter. If light dims to nothing, you've either got a discharged battery, dirty connections, or a defective starter.
Check the state of charge of the battery. Turn your headlights on for five minutes, turn off again and wait five minutes, now check with a multimeter. You should see about 12.65V at 70F. More above that, less below. If you see a bare 12V or less, your battery is discharged.
Clean up BOTH ENDS of the cable from battery to starter. Then clean up the engine ground cable at the rad support.
--
TeGGeR

The Unofficial Honda/Acura FAQ
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.