Accent 2000 V Reg, CEL light on three times in 4 weeks

OKay bought the car from a local garage (UK)
Had CEL light on within 2 days took it back and they diagnosed lean mixture, he revved the engine to 3000 and he says the light went out so he reset it
basically.
Took car away and the CEL came on with 50 miles surprise surprise, this time they decide to change the front box on the exhaust cause they say it was blowing and the sensor was picking this up - same again Lean Mixture diagnosed.
Got the car back and within 100 miles again the fecking light is on, now I know the next two parts of the Lean Mixture flowchart are:
1. Fuel Flow 2. Fuel Pump
and then the big one the main O2 sensors.
To be honest I do not want to be travelling 40 miles round trip to this garage everytime the CEL comes on as it is a bain, they will not let me get the diagnoses and repairs done at a garage nearer to me and bill them.
I have told them I want this fixing this time or I want a Full Refund as its an independant, I will name and shame them if they do not fix the problem soon.
Anyone had any similair problems from small independant garages?
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Perhaps you should refer them to TSB 01-36-022. It gives a diagnostic method for code P1128, which I suspect you have. You probably need a new air flow sensor. If they can access the tsb, they'll be able to find out.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

that sold me the car.
Also I have noticed this evening whilst driving a tapping sound coming from the rocker head, guess its the tappets but do not know if this is the same prob or something completely different sure is starting to piss me off though.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
From the details you've given, I'd say the tapping is a different problem.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Took it to Doncaster Hyundai and they did the diagnos and surprise surprise it came back as P1128 and next Saturday they are going to replace the Mass Air Flow Sensors - about bloody time, been telling the garage that has been the problem from day one but they did not listen to me!!!
Lovely car to drive is the Accent CDX but what a balls ache all this trouble has been with the CEL.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.