ABS light -- cold start problem

Last week had new rear brakes pads installed on 1987 300E. Since then, intermittent ABS light on dash. When ABS light is lit, car has a cold start problem that can only be overcome by leaving foot halfway down
on accelerator pedal. Can these two things be related???? The car drives and stops fine otherwise even when the abs light is on.
--
Posted at author's request, using http://www.AutoBoardz.com interface
Articles individually verified to usenet standards. Visit URL to contact
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
jtrips wrote:

People usually seem to reply 'OVP relay' to this type of question. So I thought I'd try it myself.
If the OVP relay (or the fuse on top of it) breaks you can expect intermittent problems like the one with the ABS. It's located behind the battery behind a plastic screen.
Ximinez
--
Our three weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...
and an almost fanatical devotion to the Pope....
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
How old is your battery? What condition is it in? Batteries that are getting old and put under strain such as during the first startup/warmup can have low enough output to cause the ABS light to come on. A low battery can also cause an engine to run rough on startup, so the problem could be related.
Doug
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.