car starts but wont run

I have a mercedes 190e ( 1992 ) manual saloon. It starts at very high revs for approx 10seconds Then the engine dies, a mechanic friend has looked at the problem but cannot
find the fault. He thinks it is an electrical problem. I would be grateful for any suggestions Regards Duce
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I have a mercedes 190e ( 1992 ) manual saloon. It starts at very high revs for approx 10seconds Then the engine dies, a mechanic friend has looked at the problem but cannot find the fault. He thinks it is an electrical problem. I would be grateful for any suggestions Regards Duce
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Again, I would start out by checking the fuel pump relay... make sure it is not original to the car.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Sounds like a massive vacuum leak. FI or carb engine? Look for a broken brake booster vacuum line.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Motor is running on the extra fuel from the cold start injector or choke PLUS the vacuum leak that Karl cited.
It quits after 10 seconds because that's when the "extra" fuel from the cold start system stops being fed into the motor.
Without that extra fuel the vacuum leak snuffs the motor. That vacuum leak, plus the extra cold start fuel, accounts for the high rpms.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.