Outside temperature is wrong (on E 220 coupe/W124)

I had the climate evaporator changed so the dashboard was totally removed.... since this big work, I had several small bugs repaired and fixed; but still 2
bugs are present:
1) The outside temperature is wrongly displayed: When I start the car the external temperature looks good but after 10 seconds approximately (or less) the values goes down for 10 celsius: For example from 24 to 14. The gauge (under the license plate) is well working: I Unplug the electric connector of the gauge located in the general fuse box and I plug here a 9000 Ohms resistor and the temprature indicate +1C and after a while - 7C(in less than 10 seconds). This is very odd ??? Any ideas ?
2) The inside temperature adjustement knobs are crossed: When I adjust the left one the temperature changed at the right side and vice versa ... The garage mechanic told me that this cannot be a connector as there is only one for this part on the dash board ??? and no mistake can be done ... true or not ?? Any ideas ?
PS: The reply address is not valid. Thanks to reply to snipped-for-privacy@wanadoo.fr but remove 1234 in my email adress or directly in the forum..

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
Add image file

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.