tranny noise on 300 SD?

Hi all, My car is making a rattling noise when I put it into Reverse or Drive. When it's in Park or Neutral, it quiets down. Time for a trip to the transmission shop or is there
something simple to try first?
Thanks, Jeff 1984 300SD 212,000
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Little update here:
I checked the obvious and found that the transmission has too much fluid--half an inch over the max line. I've had this car about two weeks and forgot to check the level. Only checked the fluid color and smell when it was wasn't running.
I have a new filter and was planning to drain the fluid and change the filter anyway.
Would an overfilled tranny account for the strange rattling?
Thanks again, Jeff
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Allways try the easiest thing first. Just try to run after correcting the fluid level. I doubt it will help, but then you have eliminatet one thing.
RD

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

I would look for a broken/missing exhaust hanger or a collapsed motor mount first.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Update: I changed the tranny filter and put in the right amount of fluid. The noise, however, came back. There's no noise when it starts up and is cold. It only makes the noise after getting up to temp.
I'll take it to my mechanic this morning and have him give a listen.
Jeff
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I would say the engine mounts are bad... causing you to hear the rattling that seems to come from tranny. Common problem.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Indeed, fortunately this turned out to be a simple solution to a simple problem. I took it to my mechanic this morning who immediately figured out that the air filter housing was banging against the engine. A scrap was cut from an old radiator hose, wedged in between the two areas and the problem was fixed. Sometimes you just need another body to check things while you're in the car.
The whole thing took ten minutes and he didn't even charge me.
I came back later that day, though, and tossed the guy a twenty for making my day.
Jeff
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.