Re: Oskilloskooppi

Fingridistä ydinupottaja.
07.06.2008 oli näemmä turhaa etsiä edes lehdistä päivää aiemmin julkaistua ilouutista energiamarkkinoiltamme. Jotain todella outoa
tiedotussensuuripakoa Suomen ydinhallinnoltamme taas. Ja koska muut tiedoitusvälineet jälleen näistä uskalla rivin riviä julkaista nin toki kaikki jää taas ydintutusti niille jotka osaa ja uskaltaa, silvuplee arvon lukijani.
Jos katsomme sähkölaskujamme huomaamme miten itse sähkön hinta on tuskin samaa luokkaa kuin massiivinen yhtä suuri osuus sähkön siirtokustannusten kanssa. Kun EU määräsi Fingrigin sähkönsiirtobisneksestä poistettavaksi Fortumin, TVO:n ja tämänkaltaiset pelkästään niinikää energiantuotantoyhtiöt oli se enemmän kuin shokki ydinalamme rahoituksille. Mikään nimittäin tässä sähköbisneksessä ei ole niin tuottavaa kuin siirtoverkkofirmamojen loputon ja takuuvarmistettu rahantulo siirtomaksuineen ilman kilpailupeikkoja. Ydinyhtiöt mm. Fortum ovat omistamalla sähköverkkomonopoleja kyenneet käyttämään ilmaiseksi omaa sähköverkko-osuuttaan laistaakseen kilpailevia energiafirmoista täysin poiketen huikeita ydinsiirtosähkömonopolilaskuja. Vielä kuppaamaan muilta sähköyhtiöiltä rahat pois!
Kyseessä on EU.n tulkinnan mukaan härskein mahdollinen markkinavääristysmekaniikka myös ydinyhtiömonopoleillemme. Ja siksi niiden markkinamääräävyydestä lyödään kerralla päätä poikki, tässä ja nyt! Eli jatkossa se míkä lihottaa ydinyhtiöitämme Fortumeja ja muita muutetaan plusalkumerkistä miinusmerkkiseksi valtaisaksi menon loiseräksi. Kuvaavaa tilanteelle on se, että uutista ja sen taustoja ei maassamme lehtiyhtiöt uskalla lainkaan julkaista, ei juuri edes muut. Mutta Fortumi mainittiin ja mm. TVO jos mikä on nimenomaan EU:n mainitsema PELKKÄ energiantuotantoyhtiö jos mikä! Joten maamme ydinyhtiöt saa niin rankasti jopa EU:lta lunta tupaan, että kenties kovasti enteellisesti TVO:n johtajaportaasta alkoi asian julkitulosta ankarankova rotaatiopakohyllytystä jo perjantaista 06.06. Elämme todella mielenkiintoisia aikoja ja näyttää ydinvaltiomonopoleilla olevan enemmän kuin hikistä jatkotaivalta ankarasti tiedossa. Ehkä tosiaan alkaa päivä paistamaan ja asiallisuus lyömään väkisin ydinmonopolejamme härskeine ydinaikeineen ahtaalle!)
Add pictures here
✖
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.