Re: VDO sumlog mittari ja Nasa stingray kaikuluotain

Alan arvostuksesta kertoo varsin suoraan se miten alan ammattityöväestö suhtautuu tekemiseensä. Siitä voidaan ottaa esimerkkejä laajasti.
Ammattilaiset haluavat usein myös jälkikasvustaan työnsä jatkajia. Yritysmaailma on pullollaan työstä ylpeitä isältä pojalle siirrettyä sukuosaamista. Mutta yksi ala loistaa poissaolollaan. Yksikään ydinalan ammattilainen ei kehu firmaansa julkisesti netissä, lehdissä, ei edes asiaa kyselevälle lapselleen. Jos katsomme ketkä julkisuudessa ydinlobbailevat, niin yhtään alan ammattilaista ei taatusti näy lehtiotsikoissa, netissä saati mualla. Vain rahalla ostettavia politikkoja ja vastaavia, jotka eivät erota uraania hiilimustasta taatusti.
Rupesin todella ihmettelemään miksi. Ja ennenkaikkea KETKÄ ovat maassamme nykyään ydinalan ammattilaisia? Heitä on maassamme tietysti tuhansittain, mutta keitä? Heille on yhteinen piirre se, ettei näillä ole esim. perustuslakiemme mukaista lakko-oikeutta, kellään! Toinen keskeinen piirre on niinikää lainvastaiset ylipitkät jopa 12h työvuorot ja loputtomat ylityöjaksot vailla omaa päätäntäoikeutta. Kolmas ominaisuus on tekemänsä työn arkaluontoisuus, mikä tarkoittaa orjallista vaitiololupauspakotetta uhkailu-ukaaseineen ydinjohdolta. Esim. OL-1,OL-2 ja OL-3 työmailla ei KETÄÄN saa mennä vapaasti jututtamaan tekemisistään ja määräys on ehdoton, vaikka maamme pitäisi olla demokratia. Mikä kertoo myös alan valonarkuudesta ja hämäryydestä enemmän kuin paljon.
Niinikää ydintyöläisten palkkataso on enmemmän kuin romahtanut loistonsa päivistä. Jos lasketaan Suomen ydintyöläisten ansiotasot saadaan tyytyä jopa 7 euron tuntipalkkoihin! Reippaasti alle jopa siivoojaminimistä puhutaan ydinalan ammattilaisistamme keskimäärin kautta maamme! Kun vielä 70-luvulla ydinosaaja oli huippupalkkalainen ja arvostettu, on hän tänään lähinnä kansan hyljeksimä reppupuolalainen, liettualaisorja, turkkilainen, yms. joita katsotaan pitkin nenänvartta, jopa kaupan kassalla, koska heitä arvotetaan toki myös olemattoman orjapalkkaostovopimansa mukaan olemattomuuksiin. Ja tieto siitä, että suurin osa ei maksa edes veroja, saati sotuja ja vastaavia alentaa tasoa mutasarjaan kansan silmin.
Vaarallisesta työstä johtuvat moninkymmenkertaiset sairastumisriskit työtapaturmista, kielitaidottomuutensa takia tulee valtavasti onnettomuuslisäriskejä, samoin kouluttautumattomuuksistaan, säteilystä ja vastaavista lisäriskeistä kiistatta puhutaan ydintyöläisissä. Hyvällä ei näihin pitkälti "slummiparakeissaan "huuhaileviin" ydinorjin suhtauduta enää edes harmistuneitten kauppiaitten piirissä. Säteilyvaaransa takia heillä on normaalityöläisiä ankarammat lääkärintarkastusvaateet jne. Ydintyöläiselle on kauhistus , jos lapsensa tulisivat samaan työhön jatkajiksi.Voi vaan hämmästellä kuinka nopeasti ydinalan mega-arvostus on romahtanut nykyiseen mitäänsanomattomuuteensa. heijastellen sitä pettymystä mitä ydinvoiman loisteliaitten lupausten romahdettua tshernobyliin on tuottanut. Voi vaan arvailla, että kuinkan näin totaalisen pettymyksen ala saa enää jatkossa KETÄÄN kiinostumaan sen ylläpidosta?
Add pictures here
✖
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.