satarting and electrical...please help

Posted on another forum and thought that this forum might be of some help as well. Here is what was posted:
Was having problems with the thermal switch on the passenger side of engine
by firewall, bypassed that and now plugs cycle everytime. Not sure if I should also replace controller, what do you think? Now next, because I have had these difficulties with that switch, I have been turning the starter a whole lot. Then when it turned, it turned pretty slowly, sometimes it starts, sometimes it doesn't. Now, when I turn the key, I get nothing. No light, no nothing. In fact if I turn the headlights on and try to start, they don't even go dim. Man this is a pain in the ^&%. Can any assist with this and/or supply me with some feedback? The starter was new about 14 months ago, the batteries (Megatrons), were new in Dec. of '04. Thanks much.
Oh, and this is on a '85 K5 Blazer with less than 100,000 miles on this engine.
And to add insult to injury. Because it was having a hard time starting, cranking real slow, the starter that is, I was curious if it was the batteries reading low even though with a multi-meter it said almost 13 volts. Well I put a charger on it, one of those with 3 options, with one being fast start and turned the engine (it did turn a little faster) and it started. Shut it off, tried it again then nothing. Tried it again, then something, maybe the starter made a loud sharp noise, and it started again. Turned it off and then tried to start again, but got no lights or anything. Can't even roll up the power windows. Kept trying and after a few times, it managed to start one more time. I turned it off. Now when I turn the key on, I got absolutely nothing except I can turn the lights on. Although I did shift it from park to neutral and the dash lights flashed on really quick only to go off again and not to come back on. What is going on here?!
Do I have a fried starter and ignition? Damn...this really sux!
Thanks for any help or suggestions you can provide. Might have to go to shop on Monday!
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Okay, I did wiggle the wires around a little bit and was about to get the glow plug lights to come back on as well as power for the windows and such. But only last for a few. Then when I turn the key, it goes away and I have to wiggle the wires again and then maybe it will do the same. The wires on the batteries and all seem tight. So I am wondering if a cable is bad or something or got friend. Plus the starter really doesn't do anything, so I think it is fried. So what do you all think?
Also, as I had mentioned earlier about just closing the circuit by pinning those 2 wires together that go to the thermal switch, what do you guys think of that? Was a suggestion from someone who seemed to know what he was talking about.
Thanks for any more input you guys can provide. Must be a little slow here on the weekends.

as
engine
have
much.
it
again.
anything.
it
on,
shop
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.