Re: Bibble 4.10 ja Pentax K20D 1.01

Ihan alkukevennykseksi tapaus JiiPee. Kaveri hihkui innoketta nettiin ja kertoili pääsevänsä Olkiluotoon "oikeisiin ydintöihin" turbiinihalliin.
Ihasteli suurella volyymilla, miten komennus oli hänen elämänsä täyttymys. No sitä kokeneemmat koetti toppuuttaa, ettei punaisena meuhkaava dosimetri suorastaan hornamaisissa työolosuhteissa ihan noin herkkua kyllä ole. Käveri kävi TVO:lla ja sen perään mykistyen järkytyksestä nettiuutisointi pysyi häneltä hiljaa. Pitkän maanittelun ja kyselyn jälkeen kaveri kertoili järkyttävistä ydinkokemuksistaan ja kyseli säteilymittarien numeromerien vaikutusta hänen jatkoelämään. Vaikka oltiin vain nettiyhteyksissä, nin shokin jäljet näkyi kilometrien päähän. Näin loppui kerralla kaverin ylistys ydinvoimasta.
No täällä netissä olemme huomanneet jotain elämää mystisempää ydintyöläisistä. Täälä on tosiaan satamäärin sellaisia kavereita, jotka sanovat kyllä käyneensä innolla hakemassa työpaikkaa Olkiluodosta, ehkä ovat jonkin viikon olleet koeajalla, kesätöissä. Mutta yhtäläisyys näillä massoilla on totaalinen pettymys. Hylätyt työaikeet koko rupufirmassa. Täydellinen plackout siitä miksi pettyivät ydinalaan niin karvaasti? Olisi toki ihan kiva kuulla, miksi ydinala suoritti ylenannon ja noin. Mutta ehkä kaikkein järkyttävin sektori on sitten ydintyöläisten miltei absoluuttinen näkymättömyys kirjoituksineen. Eli on se tosiaan kummaa, että ydinyhtiöt jotka täyttävät työpaikkailmoitukset vuodesta vuoteen lehdissä eivät aiheuta kehun kehua, ei rivin rivillä alan plussia netissä, eikä niin missään.
Ainoa, joka ydintaustoista TYÖNTEKIJÄNÄ kirjoittelee olen vain ja ainoastaan minä. Eikö ole totaalisen kummallista, että ala, joka väitti saavansa 80% kannatuksen maasamme muutama vuosi sitten paistattelee nettiluonnehdinoissa ainoastaan ainokaisen sektorinsa osaajan mielipiteen varassa! Hei haloo ydinyhtiöissämme on tuhatmäärin innokkaita palkansaajia, missä on lausuntokehut heiltä? Juu on täällä netissä sitten tuollaisia muutamia tapauksia, joiden ydinosaminen on nollissa ja tiedot ydinvoimasta postikorttikuvana pöydällä. Tuskin ovat sen lähemmäksi ko energiasektorille kyenneet pääsemään. Tietämättömyysharhoissaan siis ovat olevinaan mitä kiivaampia ydinalan kannattajia. Tasan niin kauan, kunnes kotipiha jää ensimmäisten ydinkaivoshankintojen , tai ydinsähkölinjoitusten alle. Lausunnoilleen on siis jo pohjistaan aivan turha antaa vinoa hymyä kummempaa kommenttia.
No joo on ydinalan tuhansista työpaikoista sitten myös leegio niitä puolalaisorjia, jotka viidennesosapalkoin koettavat selvitä vaivoin hengissä OL-3 kaltaisilta työmailtaan. Pettyneet alati harvalukuisemmat (20%), suomalaistyöläiset ovat sitten Forssan betonin kaltaiset totaalipoistuvat. Kaverit, joilta TVO on huijannut taivaisiin asti kohoavine lupauksineen miljoonan toisensa perään. Näitä meni ja menee konkkurssiin, tai paremmassa tapauksessa häipyvät tulipunaisina kiukusta pettyneenä pois TVO:n ydinorjakarjamarkkinoilta. Ja ovat tyytyväisiä sen jälkeen jos etäisyyttä ydinvoimaan on vähintään yli 100km. Tämän sektorin pettyneitä kommentteja sai aikoinaan lukea. Nyt ydinalan asiallisinta antia ei mm. SUPO salli julkaistavan, koska antaa liian karun ja raadollisen kuvan ydintodellisuudesta.
Mutta tosiaan varsinaisten ydintyöläisten kohdalla on alati mykistävä ja Sisäministeriö/TVO/Posiva kompuksen hermeettisesti suljettu pettymysmerien vaiennut messu. Ei ole täällä valittaneet edes ne TVO:n työläiset joille annettiin 12h pakkotyöukaaseja ja nuutuvat liki keskiaikaisessa työpituussuhteessaan liittojen vaietessa myös. Ei ole myös kommentin kommenttia niistä kymmenistä ja kymmenistä loputtomiin kasvavista säteilysairauksiin kuolevista ja kuolleista ydintyöläisistämme kukaan uskaltanut kommentoida. Vaiti on journalistinen lehdistö, TV ja kaikki tiedotuskanavamme, kuin sana totuuteen olisi maanpetos. Ehkä tosiaan ydinalan terrorisoimalla sanan vapaudettomuudella ja alati maanvyörymäisesti poliisien urkintojen lisävaltuutusten varassa vaiennettujen suiden on vaan pakko vaieta. Orjan peruspiirre kun on alistua ydinsuomessamme! Emme taatusti saa minkäänlaatuista lisävalaistusta niihin taustoihin, joiden takia ydinala on menettänyt ei pelkästään klamouriaan, vaan koko kansanosien luottamuksen ydinvoimaan. Kansa on päättänyt, eivät päästä edes lapsiaan moisille kuoleman kentille. Kuka haluaisi nähdä lapsensa kaatuvan leukemiaan ja vastaaviin säteilyhivutustöihin ydinyhtiön halveksitussa viskaalin virassaan.
Mistä kansa sitten ylipäätään saa tietoaan siitä mitä konkreettisesti noiden mureiden ydinvoimaloiden salatuissa sopukkaraakileissa tapahtuu? Nimittäin tiedon jano ei maastamme aiheen loputtoman ylenantotarjonnan jälkeen näytä laantumisen merkkiä. Jos yrität kysellä niiltä harmaantuvilta syöpääntyviltä ja aniharvinaisemmiksi käyviltä suomalaisilta jotain ydintapahtumataustoista, niin jopa Italian mafiosotoimintaa tiukempaa omertaa kohtaat pilvin pimein. Lasten on turha toivoa laitostyöläis anhemmiltaan kerrontaa mitään niistä tapahtumista, joita 10 000 voltin sähköteurastusaitojen sisällä tapahtuu. Eikö tämä loputtoman epäluulon ja salailun ilmapiiri jo itsessään kerro oleellisimmasta. Kun ei kestä päivänvaloa, niin ei kestä! Näin se vaan kyllä on. Ja jos olet uteliaisuuteesi pakahtumassa, niin toki osaava löytää. Itse asiassa jopa ihan asiallista taustoitusta myös.
Toki Googlettamalla alkaa netistä löytymään suorastaan nyanssintarkkaa materiaalia satapäin ja alan huippuosaajien käsistä vielä!. .. Ensin tietysti etsijää kummeksuttaa valtaisa ydinalan/SUPO:n lanseerama "rahastahaukkujien leegio" tämän häikäisevän ilmiön ympärillä. Tilanne on vähän kuin etsisit Venuksen ylilentoa ydinaurinkoa vasten maastakäsin. Vasta HIRVITTÄVÄLLÄ suodatuksella päästään asialliseen settiin kiinni. Eli alkaa varsin pian sen jälkeen hahmottumaan, miten kyseinen nimimerkki tuntuu olevan suoranainen maamme merkittävin ydinalan ammattiosaaja, jolta totuuden löytää kakomatta. Hän kertoo itse olleensa ydinsektorilla vuosikymmenet ydintöissään liikkuen. Tuntuu hallitsevan kaikki keskeisimmät tilanteet, mekaniikat, kvanttifyysikat, turvatekniikasta koko energianhallintaan. Ilmiömäinen alansa osaaja, jonka kaltaista ydinvastustajaa emme ole yksinkertaisesti aiemmin tavanneet! Viimein ydinvastustajien tiedonpuutteellinen pullonkaula on pulppuavasti räiskähtäen auennut varsinaisena tiedon amatsonina kaikkien nähdä. Suorastaan suvereenina hän dominoi koko ydinalan nettimaailmaa sellaisella voimalla, ettei ydinlanseeraajat yksinkertaisesti perässä pysy. Arvostettuna hän kertoo olleensa alkujaan varsin neutraali ydinvoimalle. Mutta kun reippaasti alle eläkeikäisistä työkavereistaan alkoi kuolla parhaaseen ikään kymmenet ja kymmenet hänen silmänsä ydinraadollisuuteen aukenivat. Täytyy sanoa, etä sen perään on sitten kertoillut ydinalalta KAIKEN!
Add pictures here
✖
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.