89 blazer no start problem

truck will start fine, but after shutting it off, it will crank, but not start. no warning lites, no codes. let it sit anywhere from a few hours to a day, and it will restart . a grounding problem? any ideas?? thanks
in advance. lee
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
have your battery tested when its started does it stay running?sometimes if you have a cell going out in your battery it will start fine but when you turn it off and try to start it agian it wount but if it sits it builds back up enough charge to start agian thats why you are able to start it after an hour or so dont think is a ground problem or youd have other problems
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
truck runs fine after starting. it will cank when trying to restart. but will not fire. still think battery?
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
yep Id check your battery first
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

not
hours
thanks
Very well could be, it was with my 88 S-10. The guy who f'd it up tried to tell me I needed a new fuel pump, but it was just the wiring he screwed up. I had to have a wiring specialist fix it.
Hatt
--
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com ).
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
some people get confused when a car dosent start dosnt mean it dont fire are you getting spark you could have a bad coil have you checked your battery could have a bad cell have you checked your plugs and wires a missfire could be the problem we can sit here all day and tell you what it could be but we need to know what you have checked if anything there is a due process to diagnosing and then there is the process of elimanation
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

fire
your
a
what
there
Yes, of course. Personally, I didn't know enough when my truck started acting out on all its many problems. I learned this one, [and wont forget it soon], by a fluke and an auto electronic specialist. hard to find around here.
Hatt
--
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com ).
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
will have to wait for the truck to fail again, so i can do some tests. it probably won't take long! lol
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
ok! rusty failed again! i have spark, but no fuel.why so iterrmittant! im at a loss. lee
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
..
Re: 89 blazer no start problem Group: alt.autos.4x4.chevy-trucks Date: Wed, Oct 1, 2003, 9:26pm (CDT+1) From: orange snipped-for-privacy@webtv.net (Orange_20)
ok! rusty failed again! i have spark,
but no fuel.
why so iterrmittant!
im at a loss.
lee ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lee, wiring harness connector underneath the drivers side floor mat, make sure it hasn't started to come loose.
scrib abell
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
..... 89 blazer no start problem Group: alt.autos.4x4.chevy-trucks Date: Sat, Sep 27, 2003, 12:26pm (CDT+1) From: orange snipped-for-privacy@webtv.net (Orange_20)
truck will start fine, but after shutting it off, it will crank, but not start. no warning lites, no codes. let it sit anywhere from a few hours to a day, and it will restart . a grounding problem? any ideas?? thanks in advance.
lee ================================== Lee, hows it does run when it does start?
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
he says it runs fine
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
runs great when it starts, this is driving me nuts! its my winter vehicle, and not a good time for this problem. lee
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Distributor module crapping out in the heat? Do you have fuel to the injectors and is the ignition firing?
****************************************** I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty than to those attending too small a degree of it. ~ Thomas Jefferson ~
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Related Threads

    Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.