93 Start Issue

All of a sudden, this afternoon my 93 decided not to start.
When the key is put in and turned, all the instruments light up, a/c comes on, loads of power, yet it doesn't turn over.
I do not hear any click-click-click so I don't think it is a started issue. I am leaning to a VATS issue.
Any thoughts as to how this can be determined.
Thanks
Mark
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

If its a VATS issue ? Your security light should be staying on and it should be throwing up a code. If you have a different key ? Try it and see if its works. If it does not, you could have the Vats value substituted beyond the key switch. If it starts, that will narrow down your problem. If it doesn't, you may have to have your car hooked up to diagnostic equipment.
my2
--
"Key"



Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
. wrote:

I had this very same issue happen to my '90 ZR1 last month. Drove it for about half an hour, then stopped at the local Hollywood Video rental store. When I tried to start it, nothing. Just as you describe. Went home got the extra keys, tried all three, nothing. Disconnected battery, waited 10 minutes, nothing. Tried jumping the battery, nothing. Re-seated all the fuses in the regular fuse box, nothing. Read in my owners manual about an auxiliary fusebox located under and inside the dash on the passenger side, something called the CRNK/A-B. I reseated the fuses and the car started. I dont' know if I really did anything, but it hasn't happened since. Luck? Dunno.
TomC '90 ZR1
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
If keys don't work check the ignition module. That may need to be replaced. Putting in hte key a few million times may have worn it out.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
snipped-for-privacy@aol.com wrote:

Doubtful that the key has been in the ignition more than a few hundred times.
TomC
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
wrote:

Have seen Vats keys malfunction when they were brand new. With a little wear? Ya really never know...
--
"Key"



Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

93 has Vats system..
--
"Key"



Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.