Heeeeeeeeeellllllllllp Me [(Whats wrong with this 205gti)

Hey guys
Can someone pleeeeease help. 1990 Peugeot 205Gti, Auto. Fuel Injected .1.9L, (Japanese Import(I Think). (The most frustrating 205gti in the World)
:? When you start it up, it runs like complete crap. Actually this seems to be ok now. But to the other problems, the Dirty Black smoke it blows all the time. When idling smoke not so obvious but when following behind the car you can see it quite obvious. Not BELCHING it out or nothing, just looks like its running so rich. Ok. It is Belching it out.
Drinks fuel like it does not even exist. $20, goes no where.
Blows black smoke continuously.
Here is what I know about the car.
-When bought, it had no transmission in it as it was blown up. -Someone has taken the catalatic converter off it.
Does the ECU monitor the catalatic converter, could this be the problem, that it has no signal to monitor from cat anymore? Why, does it run so rich all the time? Have checked Airflometer, ECU, TEMP Sensor, ThrottlePosition Switch. You name it, ive done it. And not to mention just about replaced all these parts as well. Pretty sure its an electrical problem, not engine. Engine Compressions are good. What does that black box (RH Side by firewall under bonnet) do. Obviously something to do with the Cat. Hmmmm. You can unplug it and it still makes no difference. Is it the Breather that could be blocked. Aaaaahhhhhhhh. What is it. This has beeen going on for months.
Any help appreciated.
Thank You so much.
Tezarm
P.S. There is a 2 pin plug under bonnet on left handside of engine. Looks like a Injector Plug. There is also a single WHITE Wire in a black sleeving going no where as the two pin plug is aswell. Anyone no what these are for as there doesnt seem to be anything to hook up to. Anyone got any wiring diagrams or something.
--
Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
Articles individually checked for conformance to usenet standards
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
"TEZARM" wrote: > Hey guys > > Can someone pleeeeease help. > 1990 Peugeot 205Gti, Auto. Fuel Injected .1.9L, (Japanese > Import(I Think). (The most frustrating 205gti in the World) > :? > When you start it up, it runs like complete crap. Actually > this seems to be ok now. But to the other problems, the > Dirty Black smoke it blows all the time. When idling smoke not > so obvious but when following behind the car you can see it > quite obvious. Not BELCHING it out or nothing, just looks like > it's running so rich. Ok. It is Belching it out. > > Drinks fuel like it does not even exist. $20, goes no where. > > Blows black smoke continuously. > > Here is what I know about the car. > > -When bought, it had no transmission in it as it was blown up. > > -Someone has taken the catalatic converter off it. > > Does the ECU monitor the catalatic converter, could this be > the problem, that it has no signal to monitor from cat > anymore? > Why, does it run so rich all the time? > Have checked Airflometer, ECU, TEMP Sensor, ThrottlePosition > Switch. You name it, i've done it. And not to mention just > about replaced all these parts as well. > Pretty sure it's an electrical problem, not engine. Engine > Compressions are good. What does that black box (RH Side by > firewall under bonnet) > do. Obviously something to do with the Cat. Hmmmm. You can > unplug it and it still makes no difference. Is it the Breather > that could be blocked. > Aaaaahhhhhhhh. What is it. This has beeen going on for months. > > > Any help appreciated. > > Thank You so much. > > Tezarm > > P.S. There is a 2 pin plug under bonnet on left handside of > engine. Looks like a Injector Plug. There is also a single > WHITE Wire in a black sleeving going no where as the two pin > plug is aswell. Anyone no what these are for as there doesn't > seem to be anything to hook up to. Anyone got any wiring > diagrams or something. > [color=red:e466e01c54][/color:e466e01c54]
Id normally suggest getting the engine reconditioned but it does sound like an injection problem.
It could be that the governor on the injector has been tinkered with allowing far too much fuel into the engine.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
"Streltsky" wrote: > I'd normally suggest getting the engine reconditioned but it > does sound like an injection problem. > > It could be that the governor on the injector has been > tinkered with allowing far too much fuel into the engine.
No, Sorry. Should have told you. Its Petrol, NOT Diesel.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Hi,

One might be for diagnostics system. Else, I'd think of a cold start system failure (worn sensor, wiring or ECU's PCB - a friend of mine got the problem with a 405 2l).
HTH, G.T snipped-for-privacy@worldonline.fr 205 Diesel & turbo-Diesel : http://205d.fr.st
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.