metro fuel pump?

Here's one that's got me stumped. My 1997 Metro (4 cyl) will just cut out while I'm driving. The problem is intermittent, and seems to be worse when
the car is hot - after about 15 minutes of driving. It acts as if it isn't getting fuel - the "jack rabbit" effect. I cahnged the fuel filter, plugs, and the throttle position sensor, but the problem persists. A mechanic I know pulled the codes off the car and said they only indicated it was "related to the throttle positioning sensor." Would that include the fuel pump? Is there another part that could just shut the gas off at odd times? The car starts easily and usually idles well. Also, the problem doesn't get better or worse on hills. Some advice or information would be appriciated.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I would replace the throttle position sensor, these wear over time and if the signal to the computer is reading wrong, ie: idle instead of half throttle it will not fire the injectors properly, in general terms hope this helps.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
This sounds exactly like the problem I'm currently having with my '97 Metro. Can you tell me what you did and if it worked? Any input you have would be most appreciated.
--
nvlinns
------------------------------------------------------------------------
  Click to see the full signature.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.