intermittent ac issue

I have an 01 Altima that is experiencing odd ac problem. Always works great for awhile, then compressor shuts off unless system turned off for awhile.
It's not freezing up, and sometimes only have to turn switch off for a minute to get to work again.
The symptoms seem to match what I've read about the thermo control amplifier issue. The same thing happened a couple years ago, and that was the fix. I assumed the same thing had happened, so I replaced it again, but same problem. I even got another one from the Nissan dealer thinking maybe the first was defective, but again no change.
Seems to kick up more if sitting at idle, but once it starts doing it it will occur even as driving at highway speeds. Both cooling fans working properly, not overheating.
Thanks for any help/info, Todd Mcdermott
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
On 5/26/15 6:36 AM, mcd wrote:

By "freezing up," I'm not sure if you mean there's no ice in the expansion valve. It reminds me of an experience with my 1984 Stanza. The AC quit working on the way to a local store. It worked on the way back, and it has worked ever since.
I believe car AC systems can pick up moisture, and frost blocked my expansion valve. The system includes a water trap. My owner's manual says if I haven't used the system in weeks, I should run the AC for a few seconds several times before leaving it on. I guess that lets the trap collect water.
If your water trap is full or for some other reason it's not working properly, I imagine your system would sometimes quit cooling.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.