Pontiac Trans Sport 1994 - Major Electrical Problem

went to turn the engine over and the gauges started going crazy and strange beeps from the chime module then nothing. Battery level is fine, all fuses check out. I do have an inverter wired in to the glovebox lighting wiring which is smaller gauge wire than it should be. I took the panel off underneath and noticed some overheated/scorched wiring leading to the middle (white) connector going to the engine control computer. Have I fried the computer or what to do? -stuck in Colorado
Reply to
Mitch
wrote:
First thing - check the engine ground. My 1995 TransSport did that one day and I found a broken ground wire between the engine and the rad frame.
Reply to
clare
will do, what does this look like- where is the easiest place to access and check it? underneath the vehicle? between engine and radiator? .. will go look right now thanks!
Reply to
Mitch
Turns out it was the smaller ground cable. Now it runs but seems to still be having issues- feels like it is missing on acceleration like something is still not right with the computer. Going to investigate further, thanks for your help!
Reply to
Mitch
wrote:
I never did get my '95 working like I thought it should. Had a Delco rebuild engine in it and I couldn't pull my 17 foot camper more than 30 miles without throwing the CEL. My 3 liter Aerostar pulled it effortlessly. It seemed to be hard on O2 sensors too - went through 3 in ender 100,000km. (that's as far as the rebuilt engine lasted).
Basically you have to remember you are driving a GM. Garbage Machine. Won't own another one unless it's given to me!!!. My last good GM was my '28 Chevy National -and it was pretty rough!!!
Reply to
clare

MotorsForum website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.