06 Diesel problems

I would appreciate advice. I have a 2006 F350 with 6.0 diesel and at 5,230 miles it quit on me in the wilds of southeastern Idaho a week ago last
Friday night. To make a long story short, it was repaired in a town of 4000 by the local Ford/Dodge dealer, who said that it was a "blown injector". Fine, I drive back home, 700 miles, and run errands for one day and then last Friday morning, it won't start. I go thru the "roadside assistance " thing again and now it's sitting in the dealership that I bought it from and they're saying it has a bad oil pump. Not enough pressure to run and it'll be tomorrow (Tuesday) or Wednesday before they can get one.
My question: can these two incidents be related? If not, what should I do if there are two major engine problems in a week time at only 5000 - 6000 miles? I was planning on retiring this spring and use this p/u to tow a fifth wheel around the country. Now I am very concerned, to say the least. Any insight would be appreciated.
Thanks, John
-
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Join the club. <g>
My guess is that the first repair facility misdiagnosed the problem, but it's only speculation on my part.
My story:
Bought a new, '05 F-350 Powerstroke. At about 6000 miles the high pressure oil pump (this is what actuates the injectors) died on RT 95 near Savanna, GA. I was towing a small trailer from Florida back to my home in MA.
Spent 5 days in a hotel (at my expense of course) while an authorized diesel repair shop tore the engine half apart to replace the pump and pressure regulator. There were no Ford dealerships in the area that worked on diesels.
Got home, and a couple of months later I took a trip to Norfolk, VA. Just got started on the return leg and the truck died again. Local Ford dealer couldn't even look at it for several days. Decided to have it towed all the way from VA to the dealership in MA. (again, at my expense). The new high pressure pump had gone bad. This was at 8000 miles.
At 12000 miles the check engine light came on and the truck started losing power. Took it to the dealer ..... bad turbo. It was replaced.
Since then, it's been fine. I drove from MA to Denver, CO and back towing a car trailer to pick up an older, classic pickup truck. The truck performed perfect. Now, (knock on wood) it has 26,000 miles on it and it has been flawless. Not even a hiccup.
RCE
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Even the best of engines can sometimes break down. They're not all manufactured perfectly. I have a 2005 F350 diesel (6.0L) with 45,000 miles on it. I've had two problems; a faulty sensor that falsely reported "water in fuel" at 30,000 miles, and a disconnected alternator wire that caused two batteries to go bad at 42,000 miles.
--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com


Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Have to wonder why Ford took out the voltage/amp gauge on these trucks. Never would have killed two very expensive batteries if we could verify voltage/amps on the gauge.
My opinion.
wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Isn't it there if you have a manual transmission? Takes the place of the "trans temp" gauge.
wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Yes this is correct...
wrote:

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Motorsforum.com is a website by car enthusiasts for car enthusiasts. It is not affiliated with any of the car or spare part manufacturers or car dealers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.